keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Vierailun arvoisia talleja

Vierailen ja tutkiskelen mielelläni muiden talleja, ja seasta löytyy aina muutama erityisen mielenkiintoinen ja mieleen jäävätalli. Koska pidän kyseisiä talleja hyvinkin mainistemisen arvoisina, ajattelin koota ne lyhyelle listalle. Niin linkki(lue:muisti)listaksi itselleni, kuin muillekkin.

Zonjiet Stud
Puoliveriset ovat aina itselleni jääneet hieman vieraammiksi. En esimerkiksi elämässäni ole ikinä ratsastanut/nähnyt edes lähietäisyydeltä sellaista. Virtuaalimaailmassa ne taas eivät vain iske, ellei risteyttäminen jonkun harvinaisen rodun kanssa ole sallittua, joten puoliveritallitkin ovat pääasiassa jääneet hieman vieraammiksi. Silti jossakin aiheessa törmäsin Zonjiet Studiin ja jo heti ulkoasu iski mieleen posiitiivisesti. Lähempi tarkastelu osoitti, että talli on pullollaan toinen toistaan hienompia puoliverisiä. Ja ne kuvat! Upeita, värikkäitä, löytyy esimerkiksi kirjavaa ja suuri merkkisiä sabinoita,  ja yhdestä hevosesta löytyy useampi kuva. Ainut mikä jäi vähän häiritsemään on se, etten tammalistauksessa meinannut saada klikattua tammojen sivuja auki, koska hiiren piti olla juuri oikeassa kohdassa keskellä.

Meadow Hill
No, sivut ovat keskeneräiset vielä ainakin tekstien osalta, mutta nuo hevoset. Lukumäärältään jo melkoinen ja löytyy puoliveirsten lisäksi harvinaisempiakin rotuja, ara-appaloosaa, knabstrupia, irish draughtia ja mitä vielä. Lisäksi hevosten kuvat ovat upeita. Monelta hevoselta löytyy piirroskuva, ja esimerkiksi tallin nsh-tamma on syötävän kaunis. Houkuttaisi kysyä muutamaa astutusta, etenkin irlantilaiselle, mutta hevosilla on kovin pitkät kilpailumeriitit, joten en tiedä mitä varsojen omistajilta sitten vaaditaan, ja kasvatus-sivukin kun oli vielä tekeillä.

Dyantha Farm
Tupsujalat ovat upeita, olen aina ihaillut niitä etenkin kuvien osalta. Silti en ikinä ole oikein omistanut kyseistä rotua, enkä kyllä tiedä miksi. Dyantha on itselleni(!!) aivan uusi tuttavuus tinkerien kohdalla, vaikka ensimmäiset kasvatit ovatkin syntyneet jo 2011. No, parempi myöhään kun ei koskaan, ja ihastuin jo selkeisiin hevosten sivuihin. Hienot kuvat(hienot kuvta voi olla ilman huippu rakennekuvaa), lyhyt kuvaus luonteesta, sukutaulu ja muutamat kilpailutulokset. Siistiä ja simppeliä, en voi kuin tykätä!

Arabella
Innostuin tuossa tannooin tuomaan itselleni muutaman australianponin, söpöjä kuin karkit kun ovat. no, eipä aikaakaan kun törmäsin ht.netissä Arabellaan. Asutralianponeja kasvattavaan talliin. Heti ulkoasu on jo mieleenjäävä, selkeä, mutta silti ihanan värikäs. Poneja löytyy useampi, vaikka hieman jäikin häiritsemään osan ponien kuvat, esimerkiksi joillakin kuvinaan Vermosta(?) welshkuvia. Vaikka welshitkin ovat siroja ja karkkimaisia, oli näissä kuvissa omaan silmään jo hieman liian selvästi kuvissa welsh. Lisäksi ulkoasu ei esimerkiksi ponien sivuilla toiminut(?), mutta muuten oikein positiivisessa mielessä mieleen jäänyt talli, josta uskaltaisin ehkä rohjeta varsaakin pyytämään jossakin vaiheessa.

Pinerock Ranch
Lännentalleja tuntuu putkahtelevan pinnalle nyt kuin sieniä sateella, ja Pinerock Ranch on yksi näistä uusista törmäämistäni westerntalleista. Hevosten kohdalla ei ilmeisesti juurikaan roturajoitteita ole, ja ihastuinkin jo löytämääni camarguetammaan, niihin kun ei liian usein virtuaalimaailmassa tule törmättyä. Toinen mukava tuttavuus oli risteytys puoliverisestä ja friisiläiestä, joka ihan hauskan näköinen kaveri sekin. Toistaiseksi hevosilla ei sivuillaan perustietojen lisäksi muuta kuin kuvia, mutta itse en edes muuta kaipaakkaan. Ja kuvat vielä olivat mielenkiintoisia, muutama kuva aina per hevonen, eikä rakennekuvia missään. Ja tallin mustangiori, se vei sydämeni aivan täysin. Oi mikä ulkonäkö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti