torstai 17. marraskuuta 2016

Kuvapläjäys, kun muuta ei ole...

Pitkästä aikaa ehdin/jaksan blogiin jotain raapustaa. Tietenkään en koko syksyn aikana ole virtuaalihevosia ehtinyt juuri sekunttia kauempaa miettiä, mutta en ole ainakaan unohtanut niitä. IRL-elämässä vain kiirettä riittää, aloitin uuden alan opiskelun, hankin koiran ja sen sellaista.

Koulun alettua olen kuitenkin ehtinyt taas keskittyä rakkaimpaan harrasteluuni, nimittäin siihen piirtämiseen. ja etenkin piirtämiseen lyijykynällä. Koska ei kerrottavaa virtuaalipuolelta muuten ole, ajattelin esitellä osan syksyn raapustuksistani. Piirtäessäni olen tietenkin ajatellut rotuja, joiden kuvia voisin omilla hevosilla hyödyntää, ja joskus tulevaisuudessa kun ne valmiiksi saan, tulen varmasti niille virtuaali-identiteetit keksimään.

PRE-ori, yksi lemppareistani ikinä.

Kuvaa piirtäessä ajattelin valjakkohevosen ajo-opetusta, en vain tiedä näyttääkö se tältä, mutta kai se samalla periaatteella toimii kuin ravivarsojen opetuskin. Rotu aivan tuntematon, jos en muuta keksi, tungen sen vaikka angloarabiksi.

Tästä suunnittelin clevelandinruunikkoa.

Marwari hiekassa. Tästä pidän.

Taitaa olla PRE.

Poitiu-tamma kiskomassa jotain. En vielä tiedä mitä, siitä tulee joko kärryt, reki tahi jotain. Hevosen jaloista pidän ja pääkin ihan ok, omaan silmään näyttää jopa hieman poitoulta.

Raskas neuvostoliiton hevonen tai joku sellainen. Tässä pidän mittasuhteista ja rakenteesta, ihan siedettäviä.

Raskaamman sarjan vladimirintyöhevonen.

Esittää vjatkanponia. Aluksi kyllä aivan eri rotua olin piirtämässä, mutta tähän se päätyi.

Campolino-ori, väritystekniikkana sitä sun tätä. Harjoittelin tussin käyttöä, mutta huomasin omistavani aivan liian paksuja tusseja. Jos tässä piirroksessa muuta hyvää ollut, niin ainakin laitoin ohuet tussit ostoslistalle. Tämä ja seuraavat väritetyt kuvat ovat kaikki olleet aikaisemmin lyijykynätöitä, mutta tulin pilanneeksi ne värityskokeilulla.(Ei vaan, pitäähän sitä värittämistä joskus johonkin harjoitella)

Criollo-tamma. Ensimmäinen puuvärityö varmaan miljoonaan vuoteen ja se näkyy. En ole hevosen rakenteeseenkaan aivan satasella tyytyväinen, mutta menettelee. Kyllä sen tammaksi tunnistaa ainakin. Väritys vielä kesken,

Tämän oli tarkoitus olla puuvärein tehty kaunis marwari aavikkomaisemassa. No, onnistuin söhäisemään mustalla tussilla hevosen kankkusta niin, että vedin koko värityksen uusiksi pastilleilla. Tämä odottaa vieläkin viimeistelyä, eikä rakennekkaan mikään kaunis ole. Ja mihin ihme suuntaan nuo takajalat ovat kävelemässä?

Ja tämä on vain täytekuvana, kokeilin piirtää härkää, ja kuten näkyy, ihmisten piirtämistä pitäisi harjoitella... Ja härkien. Ja maisemia.

Ehkä niitä virtuaalihevosia ehtii sitten joululomalla puuhastelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti