keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Taas vierailun arvoisia talleja

Baroque Alviano
Pierre etsiskeli hevostalli.netissä friisiläishevosia, ja samalla törmäsin hänen uuteen talliinsa. Aikaisemmin olen ihaillut hänen lännentalliaan ja Kadotettuja, ja tämäkin oli yhtä ihastuttava. Rotuina barokkihevoset, joiden kasvattajia ei liikaa todellakaan ole virtuaalimaailmassa. Sivut ovat siistit ja simppelit ja hevosten sivut helppo selata, vaikka tekstiä sivuilta löytyykin(kuulostipa hassulta ilmaukselta). Erityisen innoissani olen frederigsborgin valinnasta yhdeksi kasvatusroduksi, Ionicia lukuunottamatta kun olen tainnut vain pariin frederigsborgiin aikaisemmin törmätä. Unohtamatta tietenkään lusitanoa, jonka monet tuntuvat unohtavan kokonaan koreampien andalusianhevosen tieltä. Ja tietenkin lipizzat, friisiläiset ja andalusialaisetkin ovat mahtavia, mutta niille löytyy jo enemmän omistajia ja kasvattajia ennestään virtuaalimaailmassa, muttei todellakaan tietenkään liika.

Flüstern Norikers
Hevostalli.netissä törmäsin esittelytekstiin norikertallista. Siis rodusta, josta en enää osaa nimetä enää yhtäkään kasvattajaa Ionicin ja Shia Tablesin norikerien kadottua. Olin siis melko innoissani moisesta tallista, ja olen toki vieläkin. Rotu kun on aivan upea, komeita muhkuja ja plussana vielä täplikäs väri sallittuna. Kuvat ovat hevosilla komeat, Marco Scheideckerin kuvaamia, kuten osalla omienkin norikerien. Miinuspuolena vain, että jostakin syystä tallin sivuilla kuvat eivät lataudu kokonaan, vaan kaikki ovat pikselimössöä. Muutamia kirjoitusvirheitä sivuilta pomppasi, mutta muuten loistava kokonaisuus. Valitettavasti en vain taida tulla yhtäkään kasvattia tallista ostamaan(saamaan?), koska kasvatus-sivulla todetaan, että ellei kahteen kuukauteen näy elonmerkkejä kasvatin sivuilla, kasvattajalla on lupa ottaa se takaisin. Tämä on hieman hassua, varsinkin kun sivuilla painotetaan tallin olevan suurtalli, jolloin tietenkin luulisi olevan ymmärrettävää, ettei kaikkien hevosien sivuja ehdi 24/7 päivittämään, vaikka hevosta ei unohdettu oltaisikaan. Lisäksi, etusivulla mainitaan ettei kaikilla hevosilla tulla kilpailemaan, koska jalostusmateriaalia on kovin vähän, mutta uutisissa lukee, että jokaisella tullaan kilpailemaan 10-20 sijoitusta valjakossa. Hieman ristiriitaista tietoa keskenään, mutta laitan alkukankeuden piikkiin tuollaiset. Onhan talli vasta ovensa avannut. Norikeri ei virtuaalimaailmassa todellakaan ole mikään  tunnettu rotu, joten toivon vain onnea ja jaksamista rodun kanssa. Josko Flüstern saisi parannettua rodun tunnettavuutta ja lukumäärää.
Suosittelenkin lämpimästi jokaista tutustumaan talliin ja tähän hienoon rotuun!

Vindemia
Vindemia on talli, joka käsittää etusivun tekstin perusteella sekalaisen määrän hevosia. Ja niitä kyllä löytyykin. Ennen kaikkea ihastelin miten siististi hevosten listaus on saatu kuvineen päivineen, vaikka kaikki eri rodut yhdellä sivulla onkin listattuna. Roduista löytyy amerikan miniä, russeja ja islanninhevosia, mutta itseäni ennen kaikkea kiinnosti boulognenhevonen ja marwarit. Niihin kun ei liian usein virtuaalimaailmassa tule törmättyä. Kasvattejakin tallilla syntynyt jo vuonna 2015, joten ihmettelen miten en aikaisemmin tähän talliin ole onnistunut törmäämään.

Knockturn Ponies
Ratsuponisiittola, erityisen ihastuttavalla ulkoasulla varustettuna. Olen aikaisemminkin tähän talliin tutustunut, mutta koska ratsuponit eivät ikinä ole suuremmin kiehtoneet vaikeine prosentteineen ja maamäärityksineen, olin iloisesti yllättynyt törmätessäni tallin komeaan dartmoorinponioriin eräissä näyttelyissä. Syötävän komeaa oria kelpaa ihastella, sillä rodun yksilöitä ei liikaa virtuaalimaailmassa ole.

Eterno
Puoliveristen kasvatukseen ja kilpailuttamiseen keskittynyt talli. Ei aivan oman kiinnostukseni ykköskohteita, mutta niiden lisäksi tallista löytyy yksi syötävän komea quarterori, jota aina jään ihailemaan kerta toisensa perään. Lisäksi suvultaan ainakin minulle aivan uutta verta kolmipolvisiin quartereihin, joten laitan orin korvan taakse.

Pikkutalli
Lisäksi vielä on aivan pakko mainita ihastuttava pikkutalli, joka kuuden hevosen voimillaan jaksaa aina vain ihastuttaa. Tallista löytyy kahden suomenhevosen lisäksi kaksi paintia ja kaksi quarteria. Hevoset ovat sympaattisia ja suloisia, ja ihailen erityisesti niin tallin kuin hevostenkin sivujen siisteyttä ja selkeyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti