keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Harvinaisten kuvien tilanne

Kuulen usein(heh, siis luen), että harvinaisia ei halua/uskalla harrastaa, koska kuvia ei löydy. Ja tämä on taas minun mielestäni ehdottomasti kehnoin syy olla harrastamatta harvinaisia rotuja. Ehkä hieman enemmän vaivaa se kuvien metsästäminen voi kyllä tuottaa, mutta että vaikeaa? Tai että ihan mahdotonta? Ehei.

Itsellä toistaiseksi vielä menee kuvien kanssa hyvin. Ei juurikaan ole vielä tullut puutteita, mutta toisaalta olenkin rotujeni kanssa vasta toisessa, maksimissaan kolmannessa sukupolvessa omia kasvatteja, että eiköhän se kuvapulakin ole siellä tulossa.

Mutta kuten sanoin, toistaiseksi menee vielä hyvin. Esimerkiksi seuraavilla roduilla menee ihan ruilakasti, tavalla tai toisella.


  • Camargue - Kuvia löytyy runsaasti, varsinkin jos vähääkään höllää vaatimuksiaan laadun suhteen. Löytyy huonolaatuista ja rakeista kuvaa, mutaisia hevosia, rakennekukkasia ja kaikkea tältä väliltä. Oikeasti laadukkaat rakennekuvat ovat harvassa. Tämä ei onneksi minua haittaa, sillä camarguehan on niin käyttöratsu kuinhevonen vain voi olla. Liikekuvat ovat sitä paitsi vähintään yhtä hienoja kuin rakennekuvat, vaikka niillä ei näyttelyihin asiaa olekkaan. Toisinaan käytössä on vain kimojen ponien ja hevosten kuvia, jotka omaan silmään kuitenkin camrguesta helposti menevät, vaikka jostakin syystä pyrinkin 99% käyttämään vain aitojen rotuponien kuvia. Kuvapulaa ei siis toistaiseksi ainakaan camargueilla ole.
  • Nonius - Kuvia löytyy kohtalaisen hyvin, toistaiseksi. Ja ainakin jos uskaltaa käyttää samasta hevosesta useampiakin kuvia, ja toisinaan soveltaa jonkun tumman rakennehirviöpuoliverisen kuvien kanssa. Pikku hiljaa silti alkaa hirvittää, mitenhän tässä käy, kun kuvat alkavat loppumaan. Pitäänee varmaan alkaa piirtämään, tai höllätä tuota, että kuvassa pitäisi aito nonius oikeasti olla.
  • Murge - Kuvia löytyy oreille runsaastikin, mutta tammat tuottavat jo hieman ongelmia. Tästä varmaan johtuukin, miksi murgenhevosilla(kin) orikasvatteja syntyy rutkasti enemmän kuin tammoja. Muutama uusi kuvalupa ei olisi kyllä pahitteeksi. Pitääkin laittaa listalle.
  • Venäjänratsuhevonen - Kuvia löytyy. Ihan rotunsa oikeita edustajia löytyy mukavasti, mutta vaihtelunkin vuoksi sallitaan kuvat myös kevyemmistä, mustista puoliverisistä, joiden ulkonäössä kuitenkin vaadin olla sitä "jotain". Mitään tavallista pullapuokkia en venäjänratsuhevosen kuvaksi sentään ikinä ilkeäisi laittaa.
  • Clevelandinruunikko - Heh. Yksi lempiroduistani, mutta ainuttakaan kuvalupaa en ole kuudessa vuodessa saanut tehtyä. Hieman hävettää kyllä myöntää, etten edes tiedä mitä kaikkea tallin clevelandien kuvissa seikkailee. jotkut voivat ihan sattumalta olla rotunsa edustajia, mutta muuten kuvat ovat vähän sieltä täältä ongittu. Tähän pitäisi kyllä laittaa muutos...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti